BESTYRELSEN INFORMERER


Vicevært

Gunnar Berg er foreningens vicevært. Viceværten refererer til bestyrelsen og har en række faste opgaver, ligesom der er forefaldende. 

Bestyrelsen har en tæt dialog med viceværten.


Opdater dine kontaktoplysninger

Det er vigtigt, at du har oplyst de rigtige kontaktinformationer i Kolonihaveportalen, så vi kan få fat i dig, hvis der opstår behov (fx ifm. vandskader eller lign), ligesom vi sender vigtige informationer på e-mail.

Du skal selv sørge for at ajourføre dine kontakdata og løbende sikre, at det er de rigtige, som står i vores kartotek. 

Så tjek gerne, at det er korrekt adresse og at vi også har din e-mail og dit telefonnummer.

Du kan tjekke, hvilke informationer vi har på dig ved at følge vejledeningen på vores kontaktside >>


Containergården og hvordan du må bruge den
Containergården følger haveforeningens sæson. Det betyder, at der er åbent 1. april - 30. september og i vintersæsonen er der åbent i skolernes ferier. 


Når du benytter containergården, skal du huske at overholde følgende regler

  • Smid kun affald i containere med nok plads. Låget skal kunne lukkes for at containeren tømmes. Kan låget ikke lukkes bliver containeren ikke tømt, hvilket skaber endnu flere problemer
  • Foreningen er ikke omfattet af storskrald. Har du store ting du skal af med, så prøv at give det væk i Facebookgruppen og ellers skal du simpelthen selv køre det til en genbrugsstation i nærheden. Foreningen har en trailer du kan bruge eller du kan spørge om hjælp til det, hvis du ikke har bil selv
  • Smid kun mindre poser ud og sørg for at gøre det løbende. Hvis du putter en sort sæk fyldt med mange små poser, vil containeren kunne have mindre, og hvis du samler til bunke, vil det give pladsmangel, fordi kapaciteten vi kan få lov at købe af kommunen er beregnet på, at man løbende smider sit affald ud
  • Grøntcontaineren må ikke fyldes med jord, sten eller grene større end 1 meter, ligesom der ikke må smides store rødder ud, hvis du fx har fjernet et helt træ


Containergården er beregnet på alm. husholdningsaffald. Har man større mængder affald, skal det afskaffes et andet sted.

I 2023 blev kapaciteten på containere øget med 15%. og er umiddelbart på maksimalt plads. 

Den måde tømninger faktureres på gør, at vi ikke bare kan betale for ekstra containere eller for ekstra tømninger, ligesom der ikke kan tilkøbes tømning oftere end vi allerede har.


Bestyrelsen ønsker at bevare ordningen med, at containergården er åben hver dag i sæsonen, og ikke gå tilbage til 2 ugentlige åbningsdage med begrænset åbningstid. Men det kan kun blive ved at fungere, hvis containerne ikke gang på gang overfyldes. 

Du kan se næste tømning i de forskellige grupper på de printede oversigter i containergården, ligesom du kan søge det frem i  tømmekalenderen her. 


Tinglysning af din have og BBR

Bestyrelsen opfordrer alle til at sikre sig, at man står korrekt registreret i BBR og i Tingbogen. 

Begge dele påhviler den enkelte ejer at sikre står korrekt. 


Står tinglysningen forkert, vil det kræve kontakt til dem som står i tinglysningen, eller deres efterkommere, hvis tidligere ejere er afgået ved døden, men stadig står i Tingbogen. Det kan være tidskrævende at få rettet, og bliver kun mere besværligt, jo længere tid der går. Skal man have advokatbistand kan det også blive en bekostelig affære at få opdateret Tingbogen korrekt. Det er nuværende ejerens ansvar at det står korrekt, og det er også den nuværende ejer der skal afholde udgifter, hvis der er sådanne ifm. opdatering af Tingbogen. 


Tinglysningen er en smule kringlet, for på nogle huse vil der slet ikke være et notat om tinglysning, mens der på andre er. Og man kan først se, om der er et notat, når man har hentet korrekte informationer i Tingbogen. Og hvis der er et notat, altså registreret en adkomst, så er det hér det er vigtigt, at det er nuværende ejer der står. Hvis ikke, kaldes det fremmed adkomst, og så skal det bringes i orden. Det skal ske ved kontakt til den som står i Tingbogen, ellers altså en arving, hvis den oplyste er afgået ved døden. 
Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt med advokatbistand. Der kan man som haveejer vælge at benytte foreningens advokat, men man kan i disse sager, også vælge en anden advokat. 


Ved salg i dag skal man benytte foreningens advokat, og denne står for sikre, at Tingbogen opdateres korrekt. Og har man ikke selv fået styr på det inden, kan det altså blive en træls proces at stå med et salg, som viser sig at have fremmed adkomst, for så skal det løses først. Og det er for sælgers regning. 


Så virkelig en anbefaling om at få tjekket op på det og få hentet en Tingbogsattest ned for at sikre, at alt er OK.

Man kan tjekke Tingbogen her >>

I Tingbogen skal du muligvis bruge dit havelodsnummer, som du kan finde fx på portalen eller på din købsaftale, fordi kolonihaver ikke har individuelle matrikelnumre. 


Oplysninger i BBR-registret vedr. havehuset er ligeledes ofte ikke revideret igennem mange år og det kan have betydning for bl.a. Kommunens kontrol, så også dette register er vigtigt at ajourføre, hvilket også påhviler ejeren.

Tjek BBR ud her >>

Vælg "Ret BBR" og log ind med MitID, så kommer du til oversigt, hvor du kan se din have og hvad der er registreret om den.


Facebook
Følg med i vores lukkede Facebookgruppe, som kun er for haveejere. Her informerer bestyrelsen løbende om nyheder, som du ligeledes kan læse her på hjemmesiden, og ellers kan Facebookgruppen bruges til at komme i kontakt med dine med-kolonister eller dele ting. 
Husk, at bestyrelsen ikke sagsbehandler på Facebook - her skal du i stedet skrive til os på kontakt@stuvehoejgaard.dk

Ansøg om medlemskab her >>